Om

jag

Vi bakar och producera produkter som vi själva skulle vilja hitta i butiker, caféer &
restauranger eller personalmatsalen.

Hellre litet och gott som man unnar sig lite då och då, tillverkat av bra råvaror och med en
stor portion kärlek och yrkesstolthet. Än massproducerat, maskintillverkat med billig &
syntetisk råvara.

Vi vill arbeta med produkterna från grunden och i största möjliga mån undvika halvfabrikat
och extra tillsatser som inte egentligen behövs i produkterna.

Att använda riktig frukt, bärpuréer, choklad av högsta kvalité, grädde och smör, ägg,
mjöl från svenska bönder. Under säsong försöker vi köpa lokalt av odlare och plockare,
bara för det blir godare och känns bra i hjärtat.

Vi tar all vår mjölk från Billige Gård som ligger en bit utanför Norrtälje.

Vi köper delar av vårt mjöl direkt från ett bönder i Uppsalatrakten.

Kvalité med kunden i fokus!

Mycket av det vi bakar gör vi förhand, det ska synas på produkten att det är en
yrkesmänniska som gjort produkten för hand. Jämn kvalité, långa liggtider,
som gör att de naturliga smakerna i degen kommer fram. Bra råvaror,

Vårt goda surdegsbröd med riktig surdeg som bakas i våra stenugnar.

ekologisk-limpa
IMG_1172 (1)

Lite som har hänt sedan vi öppnade 2013

Norrtälje Nyckel 2021

Tomas Persson, Roslagsbageriet

En av årets Norrtälje Nycklar tilldelad Tomas Persson, Roslagsbageriet.
Tomas har redangjort mycket i sitt liv inom näringsverksamhet. Det är lätt att bli litet matt,
då man lyssnar på vad han berättar. Han säger sällan nej till nya affärsidéer.
Nu är det Roslagsbageriet och Café Hörnan som gäller. Vi får hoppas, att de verksamheterna
kan få utvecklas i Tomas regi. Produkterna tas fram med fokus på kvalitet, miljö och närhet,
i samverkan med företag som står för samma idéer. Tomas Persson tog tidigt initiativ till en
insamlig för att bjuda kommuens sjukvårdspersonal på smörgåsas under pandemins första
hårda slag mot samhället. Det blev väldigt lyckat. Tomas Persson är en värdig mottagare av
Norrtälje Nyckel 2021.

MACK SM 2018 – Brons plats igen!  

Suktar du efter en sparsmakad, ren och enkel macka? Då
har du kommit helt fel. Tänk dig att du, helt enkelt, kliver
in i en New York-deli, drar fram kreditkortet och ber om
allt. Pastrami, ättiksgurka, cheddar, picklad rödlök, två
såser och några salladsblad – där innehållet dessutom är
lokalt producerat. Då har du en SmakExplosion. Pang! Den 9 November 2018 avgjordes
finalen i MACK SM 2018 på Stockholm Wine And Food mässan i Älvsjö och Tomas var för
andra året på raken  en av de 8 finalisterna.

De flesta hade väl nöjt sig med en pallplats förra året, men hoppet är det sista som överger en!
Jag var bara tvungen att göra ett försök till, och den här mackan är bättre än förra årets, lite enklare,
mycket köttigare och varorna är delvis lokaltproducerade.

Men det räckte inte ända fram, det blev en bronspeng även i år, men Tomas är mycket nöjd med
sin macka och placering i årets tävling.

Dessertmästarna  2017

Under våren 2017 kunde ni se Tomas Persson tävla i Kanal 5 och deras populära program
Dessertmästarna.

Tyvärr gick det väl inte så bra som Tomas hade hoppats, men tycker det har varit en spännande
upplevelse och varit med och sett hur en sådan tv-produktion går till.

Efter tävlingen tycket Tomas det var skönt att vara ”hemma” i bageriet och göra det han gör
bäst utan tv-press & stress, att skapa underbara bakverk och fantastisk mat.

MACK SM 2017

Tomas Person – Roslagsbagarn kom trea med mackan Hickorydrömmar.

2017 Ställde Tomas Persson upp på MACK SM och lyckades knipa en ärofylld 3 plats (Bronsplast)

Hans mat och mackor kan du avnjuta på vårt café  som heter Café Hörnan och ligger i centrala
Norrtälje (Hantverkaregatan 5), samt på bageriet (Baldersgatan 16d)

Tomas är även den som ansvarar för företagets cateringverksamhet som växer sig starkare och starkare.

Årets Café 2017

Årets Café & Restaurang på FÖRETAGSGALAN. Vårt Café Hörnan blev utsett till
Årets Café/Restaurang i Roslagens genom omröstning av Norrtälje tidnings läsare.
Vi  är otroligt stolta över och ser detta som ett besvis på att vi är duktiga på det vi gör och att
det gillas av den stora massan. Vi tog över Cafét 2016 efter gamla ägarna hade drivit det i 27 år,
vi gjorde då en ansiktslyftning både utseende mässigt men främst produkter och varor vi serverar.