Om

Bageri och Café i Norrtälje, Roslagen

Vi går till jobbet 
Varje dag för att   leverera det bästa vi kan.

Allt började sommare 2013, Tomas hittade bageriet som då var tillsalu när han skulle till Roslagen för att fira midsommar. 

Vi bakar och producera produkter som vi själva skulle vilja hitta i butiker, caféer & 
restauranger eller personalmatsalen.


Hellre litet och gott som man unnar sig lite då och då, tillverkat av bra råvaror och med en 
stor portion kärlek och yrkesstolthet. Än massproducerat, maskintillverkat med billig & 
syntetisk råvara.


Vi vill arbeta med produkterna från grunden och i största möjliga mån undvika halvfabrikat 
och extra tillsatser som inte egentligen behövs i produkterna.


Att använda riktig frukt, bärpuréer, choklad av högsta kvalité, grädde och smör, ägg, 
mjöl från svenska bönder.

När det finsn lokala produkter med god kvalité så  köpa lokalt av odlare och plockare,
bara för det blir godare och känns bra i hjärtat.

Kvalité med kunden i fokus!
Mycket av det vi bakar gör vi för hand, det ska synas på produkten att det är en 
yrkesmänniska som gjort produkten för hand. Jämn kvalité, långa liggtider, 
som gör att de naturliga smakerna i degen kommer fram. Bra råvaror,
Vårt goda surdegsbröd  som bakas i våra stenugnar.

2025 Säljer Café Hörnan
Säljer Café Hörnan
till 2 av de anställda Dotter & Mor Julia & Annika som har jobbat hos oss sedan 2017 
Vi fortsätter som huvudleverantörer av bröd & bakverk till Hörnan.

2023-2024 Köper och Öppnar Götgatan 11 
på Hösten 2023 köper vi det gamla bageriet på Götgatan 11 och renoverar både kök & matsal 
och öppnar upp detta i mars 2024. Ett Bistro Café med mat och fullständiga rättigheter.

Norrtälje Nyckel 2021
Tomas Persson, Roslagsbageriet
En av årets Norrtälje Nycklar tilldelad Tomas Persson, Roslagsbageriet. 
Tomas har redangjort mycket i sitt liv inom näringsverksamhet. Det är lätt att bli litet matt, 
då man lyssnar på vad han berättar. Han säger sällan nej till nya affärsidéer. 
Nu är det Roslagsbageriet och Café Hörnan som gäller. Vi får hoppas, att de verksamheterna 
kan få utvecklas i Tomas regi. Produkterna tas fram med fokus på kvalitet, miljö och närhet, 
i samverkan med företag som står för samma idéer. Tomas Persson tog tidigt initiativ till en 
insamlig för att bjuda kommuens sjukvårdspersonal på smörgåsas under pandemins första 
hårda slag mot samhället. Det blev väldigt lyckat. Tomas Persson är en värdig mottagare av 
Norrtälje Nyckel 2021.


MACK SM 2018 – Brons plats igen!
Suktar du efter en sparsmakad, ren och enkel macka? Då
har du kommit helt fel. Tänk dig att du, helt enkelt, kliver
in i en New York-deli, drar fram kreditkortet och ber om
allt. Pastrami, ättiksgurka, cheddar, picklad rödlök, två
såser och några salladsblad – där innehållet dessutom är
lokalt producerat. Då har du en SmakExplosion. Pang! Den 9 November 2018 avgjordes
finalen i MACK SM 2018 på Stockholm Wine And Food mässan i Älvsjö och Tomas var för 
andra året på raken  en av de 8 finalisterna.
De flesta hade väl nöjt sig med en pallplats förra året, men hoppet är det sista som överger en! 
Jag var bara tvungen att göra ett försök till, och den här mackan är bättre än förra årets, lite enklare, 
mycket köttigare och varorna är delvis lokaltproducerade.
Men det räckte inte ända fram, det blev en bronspeng även i år, men Tomas är mycket nöjd med 
sin macka och placering i årets tävling.


Dessertmästarna  2017
Under våren 2017 kunde ni se Tomas Persson tävla i Kanal 5 och deras populära program 
Dessertmästarna.
Tyvärr gick det väl inte så bra som Tomas hade hoppats, men tycker det har varit en spännande 
upplevelse och varit med och sett hur en sådan tv-produktion går till.
Efter tävlingen tycket Tomas det var skönt att vara ”hemma” i bageriet och göra det han gör 
bäst utan tv-press & stress, att skapa underbara bakverk och fantastisk mat.

MACK SM 2017
Tomas Person – Roslagsbagarn kom trea med mackan Hickorydrömmar.
2017 Ställde Tomas Persson upp på MACK SM och lyckades knipa en ärofylld 3 plats (Bronsplast)
Hans mat och mackor kan du avnjuta på vårt café  som heter Götgatan 11 
Norrtälje, samt på bageriet (Baldersgatan 16d)
Tomas tillsammans med vår kock Jocke är även den som ansvarar för företagets cateringverksamhet som växer sig starkare och starkare.

Årets Café 2017
Årets Café & Restaurang på FÖRETAGSGALAN. Vårt Café Hörnan blev utsett till 
Årets Café/Restaurang i Roslagens genom omröstning av Norrtälje tidnings läsare.
Vi  är otroligt stolta över och ser detta som ett besvis på att vi är duktiga på det vi gör och att 
det gillas av den stora massan.

Sålde Delin på Hörnet  2017

Köpte Café Hörnan 2016
efter gamla ägarna hade drivit det i 27 år, 
vi gjorde då en ansiktslyftning både utseende mässigt men främst produkter och varor vi serverar.


2013 Köpte Brödbod på stan som vi senare gjorde om till en Deli/Brödbutik Delin på Hörnet 


2013 Köpte Bageriet och gjorde om det till RoslagsBageriet